چاپ کردن این صفحه

همراه با کلینت ایستوود در کارگاه آموزشی جشنواره فیلم کن

03 خرداد 1396

 

گاهی دلم برای بازیگری تنگ می‌شود

پنجمین روز از کارگاه آموزشی جشنواره فیلم کن، با حضور کلینت ایستوود و خیل عظیم جمعیت مشتاقی که برای شرکت در کلاس فیلم‌ساز کهنه‌کار هالیوود گرد هم آمده بودند، برگزار شد. کوین تسوجیهارا رئیس استودیوی «برادران وارنر» ازجمله چهره‌های سرشناس حاضر در این کارگاه، بود. در جریان این جلسه آموزشی، کارگردان 86 ساله به‌وضوح از حرف زدن درباره وضعیت فعلی سیاست امریکا خودداری کرد و در عوض، با اعلام خبر بازگشت به دنیای بازیگری هوادارانش را غافلگیر کرد.

به گزارش «ورایتی»، ایستوود که در انتخابات اخیر امریکا بدون حمایت مستقیم از دونالد ترامپ به دفاع از مواضع حزب جمهوری‌خواه کشورش پرداخته بود، با طفره رفتن از اظهارنظر درباره جو سیاسی حاکم بر ایالات‌متحده، موضوع بحث را به سال‌ها فعالیت حرفه‌ای‌اش در مقابل و پشت دوربین معطوف ساخت.

کارگردان 86 ساله که سال گذشته فیلم «سلی» را بازی تام هنکس بر پرده سینماها داشت، در اشاره به فیلم «هری کثیف» گفت زمانی که بخش نخست این مجموعه سینمایی در 1971 روی پرده رفت، به لحاظ سیاسی ناموجه تلقی شد اما درنهایت، نقطه آغاز عصر اصلاحات سیاسی را رقم زد که همچنان ادامه یافته است. ایستوود یادآور شد: «داریم خودمان را با افراط در این زمینه می‌کُشیم؛ حس شوخ‌طبعی‌مان را به‌کل ازدست‌داده‌ایم.» ایستوود همچنین درباره بازگشتش به مقابل دوربین گفت: «گاهی دلم برای بازیگری تنگ می‌شود» و در ادامه اضافه کرد در آینده قصد دارد دوباره مقابل دوربین ظاهر شود اما زمان قطعی آن فعلاً مشخص نیست.

کارگردان «تک‌تیرانداز امریکایی» در ادامه صحبت‌هایش به دوران رکود اقتصادی در امریکا اشاره کرد: «آن زمان، من 5 یا 6 سال بیش‌تر نداشتم و در آن سن و سال، آدم متوجه نمی‌شود اوضاع از چه قرار است؛ اما به‌محض این‌که به‌قدر کافی عقلتان رشد کرد و مفهوم زمان را درک کردید، متوجه می‌شود که تا چه اندازه قدردان والدینتان هستید چون آن‌ها در بزرگ‌سالی مجبور به پشت سر گذاشتن چنین دورانی شدند.» ایستوود تأکید: «همه خیال می‌کنند این بحران اخیر خیلی ناجور بوده، درحالی‌که از رکود واقعی هیچ‌چیز نمی‌دانند.»

فیلم‌ساز کهنه‌کار هالیوود همچنین در واکنش به کنت توران منتقد فیلم «لس‌آنجلس تایمز» که او را فیلم‌سازی اغلب «غریزی» و نه «روشنفکر» خوانده بود، گفت: «سینما یک فرم هنری مبتنی بر احساس و عاطفه است و نه یک فرم هنری روشنفکرانه.»

ایستوود در پاسخ به این پرسش که تا چه حد با سینمای روز آشنایی دارد و از میان فیلم‌سازان جدید آثار کدام‌یک را می‌پسندد، گفت در سال‌های اخیر به دلیل این‌که درگیر ساخت فیلم‌هایی مانند «تک‌تیرانداز امریکایی» و «سلی» بوده، فرصت فیلم دیدن نداشته اما همین تازگی دوباره به تماشای «بلوار سانست» نشسته است.